nieuws

DSB Bank trekt online meeste leningzoekers

Archief

DSB Bank wordt veruit het meest gevonden door consumenten die op internet op zoek gaan naar een persoonlijke lening. Dat blijkt uit de Web Performance Scan Persoonlijke Leningen van het Amsterdamse onderzoeksbureau WUA.

DSB Bank trekt online meeste leningzoekers

Voor het onderzoek kreeg een groep proefpersonen de opdracht een persoonlijke lening te sluiten. Zij waren daarin vrij om hun keuze te bepalen. In totaal werden 230 sites bezocht en beoordeeld. Daarbij werden tijdens de zoektocht op internet zowel het zoekgedrag als de opgedane indrukken vastgelegd. DSB Bank staat met zes labels in de top 10, vooral dankzij de goede vindbaarheid. Op betrouwbaarheid scoort DSB aanmerkelijk lager; Independer heeft daar de beste score. Santander blijkt de beste conversie te hebben: 55% van de sitebezoekers sluit er een lening.
Frisia is tweede op de ranglijst en Rabobank derde. SNS, Fortis en MoneYou komen niet voor in de door WUA opgestelde top 15.

Reageer op dit artikel