nieuws

DNB: solvabiliteit verzekeraars daalt

Archief

Toezichthouder DNB meldt in zijn kwartaalbericht nog geen verbetering te zien in de afgenomen solvabiliteit van de verzekeraars

 

De Nederlandse verzekeraars hebben vorig jaar een operationeel resultaat geboekt dat ongeveer gelijk is aan dat in 2007, zo meldt DNB. Wel is de solvabiliteit in het eerste kwartaal van dit jaar verder afgenomen. "De financiële marktontwikkelingen hebben negatieve gevolgen gehad voor het nettoresultaat en de kapitaalpositie van verzekeraars in 2008. Deze ontwikkeling heeft doorgezet in het eerste kwartaal van 2009", aldus DNB, die tussentijds rapportages opvraagt bij maatschappijen om zicht te houden op de ontwikkeling van de solvabiliteit.

 

  &nbspBij een stabiel operationeel resultaat verwacht DNB voor dit jaar vooral in de schademarkt slechtere resultaten door onder meer een dalende productie in Transport en een hogere schadelast voor kredietverzekeraars.

 

Reageer op dit artikel