nieuws

Delta Lloyd voert niet-rokerstarieven in

Archief

Delta Lloyd heeft als laatste grote levensverzekeraar niet-rokerstarieven ingevoerd voor overlijdensrisicoverzekeringen. Dat kan niet-rokers een tot 40% lagere premie opleveren.

Delta Lloyd voert niet-rokerstarieven in

Volgens directeur Marketing en Verkoop Harry van der Zwan zijn niet-rokerstarieven vooral uitgebleven, omdat Delta Lloyd de aandacht had gericht op andere prioriteiten. "We zijn in juni vorig jaar begonnen met een herstructurering", zegt hij. “We hebben de kosten met 25% teruggedrongen." De introductie van banksparen is een belangrijte reden dat nu aparte tarieven voor rokers en niet-rokers zijn doorgevoerd. "Onder meer daardoor is de trend ontstaan dat consumenten producten steeds meer los van elkaar willen sluiten."
Het belangrijkste doel van de nieuwe verzekering was het bieden van een scherp tarief. "We wilden vooral een top 5-tarief bieden. Dan ontkom je er niet aan om een niet-rokerstarief in de markt te zetten." Andere vormen van premiedifferentiatie past Delta Lloyd voorlopig niet toe. "We willen een scherpe koers varen, maar anderzijds moet het niet te ingewikkeld worden." De polis is volledig via extranet Delta Lloyd Digitaal Domein te sluiten.

Reageer op dit artikel