nieuws

De Goudse verhoogt tarieven voor nieuwe autopolissen

Archief

De Goudse heeft de tarieven voor nieuw te sluiten autoverzekeringen verhoogd en is daarmee de achtste verzekeraar op rij die dit besluit neemt.

 

Nieuwe klanten gaan vanaf juli bij De Goudse 5% meer betalen voor een autopolis. Vanaf augustus wijzigt De Goudse de tarieven van lopende autoverzekeringen per expiratiedatum. "Deze aanpassing wordt gedifferentieerd doorgevoerd, waarbij het schadeverleden per polis leidend is", aldus De Goudse. Dat betekent dat de premie afhankelijk van het schadeverleden van een verzekerde stijgt of daalt.

 

  &nbspVoor zowel bestaande als nieuwe verzekerden gaat de premie van de Bonusbeschermer omhoog van 10% naar 15% van de nettojaarpremie.

 

  &nbspDe Goudse signaleert een toenemend aantal diefstallen in de autoportefeuille. Om dit terug te dringen worden bepaalde klantgroepen ondersteund met diefstalpreventiemaatregelen tegen een gereduceerd tarief.

 

Independer

De aanpassing van De Goudse past in de huidige trend van premieverhogingen bij autoverzekeringen. Eerder berichtte Independer.nl dat de premies voor autoverzekeringen in mei dit jaar gemiddeld 10% hoger lagen dan in mei 2008. Op basis van de Independer premie-index en gegevens van het CVS zou de gemiddelde premie in mei op _ 461 liggen.

 

  &nbspHet stijgingspercentage wordt echter betwist door Allsecur, de internetverzekeraar van Allianz, dat stelt dat het om een verhoging van 1 tot 2% zou gaan. "Daar waar Independer een verhoging van de premie signaleert op basis van de stijgende schadelast, zien wij dat de premies van autoverzekeringen al geruime tijd vrijwel gelijk blijven. Onze cijfers worden door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gestaafd", aldus Allsecur. Het CBS meldt dat er in mei 2009 sprake was van een gemiddelde verhoging van 2,7% ten opzichte van een jaar eerder.

 

Reageer op dit artikel