nieuws

DBV claimt scherpste koopsom

Archief

SNS Reaal-dochter DBV heeft de lijfrente- en koopsomtarieven aangepast en claimt nu de scherpste aanbieder te zijn van deze producten. Eerder kwamen Aegon en NN met tariefverbeteringen.

 

DBV stelt met de Garant Lijfrente de hoogste uitkering te bieden op een koopsom van _ 125.000 voor een man van 65 en een vrouw van 63: die levert _ 8.533 per jaar op. De Garant Koopsom levert een man van 35 bij een storting van _ 5.000 en een duur van twintig jaar een uitkering op van _ 11.374

 

  &nbspAegon heeft begin juni de koopsomtarieven voor pensioenproducten verbeterd. Het uitkeringstarief is volgens de maatschappij met 10 tot 30 basispunten verhoogd. "Met name de concurrentiepositie in het segment ‘twee levens’ (uitkering langstlevende) is hierdoor versterkt." Aegon heeft nu naar eigen zeggen de direct ingaande pensioentarieven gelijkgetrokken met die voor direct ingaande lijfrentes, die eind mei zijn verbeterd.

 

  &nbspNaast Aegon is Nationale-Nederlanden dit jaar actief met het sleutelen aan de individuele en collectieve koopsomtarieven. Beide stellen met hun (individuele) tarieven in de top 5 van aanbieders te staan in de vergelijkingen van MoneyView; NN claimt zelfs een top 3-positie.

 

Reageer op dit artikel