nieuws

Curator Pensioen Platform twist met verzekeraars

Archief

Curator Goethals van het in april failliet verklaarde intermediairbedrijf Pensioen Platform stuit op tegenwerking van verzekeraars bij de eventuele verkoop van de portefeuille. “Nagenoeg alle verzekeraars beroepen zich op verrekening van de provisievorderingen met de negatieve waarde van de portefeuille door het grote royementsrisico”, constateert Goethals.

Curator Pensioen Platform twist met verzekeraars

De betrokken levensverzekeraars zijn Aegon, Allianz, Avéro Achmea, Delta Lloyd, Generali, Legal & General en Reaal. Hofleverancier Aegon wil alleen meewerken aan een overdracht van de portefeuille aan een derde als die het volledige royementsrisico accepteert. Volgens berekeningen van Aegon is dit risico alleen voor zijn deel al € 17 mln groot. In het eerste faillissementsverslag meldt de curator dat de maatschappij aanstuurt op overdracht van de portefeuille naar "een groepsmaatschappij van Aegon", vermoedelijk Aegon Bank.
Bij Pensioen Platform werkten op het moment van het faillissement 110 mensen, van wie 60 in de buitendienst. Bij het gelieerde callcenter Marketing Platform liepen nog eens 263 arbeidsovereenkomsten. Met de bemiddeling in louter levensverzekeringen behaalde Pensioen Platform de laatste twee jaar omzetten van € 8 mln en Marketing Platform nog eens een kleine € 4 mln. Daarvan bestond 40% uit bonusprovisies. Van de totale productie ging 80% naar Aegon.
De inboedel van Pensioen Platform (zoals callcenterunits, computers en kantoormeubulair) wordt deze week geveild op de internetsite DaanAuctions.com.

Reageer op dit artikel