nieuws

Brits Amlin koper van Fortis Corporate Insurance

Archief

De Staat der Nederlanden heeft met de Britse verzekeraar Amlin overeenstemming bereikt over de verkoop van alle aandelen Fortis Corporate Insurance. De transactie moet in september worden afgerond; Amlin betaalt een overnamesom van € 350 mln. FCI blijft als zelfstandige entiteit opereren onder leiding van het huidige managementteam.

Brits Amlin koper van Fortis Corporate Insurance

"Wij zijn verheugd in Amlin een nieuwe, sterke aandeelhouder te hebben gevonden", zegt FCI-directievoorzitter Patrick Coene. "Na een periode van onzekerheid kunnen we nu verder bouwen aan onze toekomst." De industriële en internationale verzekeraar Fortis Corporate Insurance (350 medewerkers) was vorig jaar goed voor een premieomzet van € 763 (656) mln. Daarvan werd circa € 480 (400) mln in Nederland gerealiseerd. Het nettoresultaat was € -31 (+32) mln. Op de co-assurantiemarkt is FCI in ons land marktleider in Marine en Brand en behoort het tot de drie grootste risicodragers in Aansprakelijkheid.
Amlin is een beursgenoteerd verzekeringsbedrijf, met activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, het Europese vasteland, Bermuda en de markt van Lloyd's. Daar is Amlin eigenaar van het Syndicate 2001, goed voor een premieomzet van € 980 mln. Amlin realiseert als geheel een premieomzet van € 1,2 mld. "De aankoop van FCI betekent een grote verandering in de ontwikkeling van onze organisatie", zegt Amlin-topman Charles Philipps. "Uit de overname blijkt de reikwijdte van onze ambitie om uit te groeien tot een internationale, gediversifieerde (her)verzekeraar."

Reageer op dit artikel