nieuws

Brits Amlin koopt Staat uit Fortis Corporate Insurance

Archief

Amlin betaalt voor overname _ 350 mln

 

De Staat der Nederlanden heeft met de Britse verzekeraar Amlin overeenstemming bereikt over de verkoop van alle aandelen Fortis Corporate Insurance. De transactie moet in september worden afgerond.

 

Amlin betaalt een overnamesom van _ 350 mln. FCI blijft als zelfstandige entiteit opereren onder leiding van het huidige managementteam (Patrick Coene, Yves Warlop, Michiel Vervliet, Philippe van Oosterzee and Jaap Gispen). Of de bedrijfsnaam wordt gehandhaafd, is niet duidelijk.

 

  &nbsp"Wij zijn verheugd in Amlin een nieuwe, sterke aandeelhouder te hebben gevonden", zegt FCI-directievoorzitter Coene. "Na een periode van onzekerheid kunnen we nu verder bouwen aan onze toekomst." FCI, in 1999 ontstaan uit Amev-Interlloyd en Fortis-Industrial, werd op 3 oktober vorig jaar eigendom van de Nederlandse staat, als gevolg van de perikelen rond het Fortis-concern. Die hebben volgens FCI amper invloed gehad op de premie-inkomsten.

 

Coassurantie

De industriële en internationale verzekeraar met 350 medewerkers realiseerde vorig jaar een premieomzet van _ (763) 656 mln. Daarvan is circa _ 480 (410) mln toe te schrijven aan Nederlandse activiteiten. De helft van alle risico’s valt in de categorie Marine, de rest in Brand (21%), Aansprakelijkheid (15%), vracht- en personenauto’s (8%) en captives (7%). Op de coassurantiemarkt is FCI in ons land marktleider in Transport en Brand en behoort het tot de drie grootste risicodragers in Aansprakelijkheid.

 

  &nbspHet nettoresultaat zakte van _ 32 mln in het rood weg tot _ -31 mln.

 

Amlin

Amlin is een beursgenoteerd verzekeringsbedrijf, met activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, het Europese vasteland, Bermuda en de markt van Lloyd’s. Daar is Amlin eigenaar van het Syndicate 2001, goed voor een premieomzet van _ 980 mln. Amlin realiseert als geheel een premieomzet van _ 1,2 mld.

 

  &nbsp"De aankoop van FCI betekent een grote verandering in de ontwikkeling van onze organisatie", zegt Amlin-topman Charles Philipps. "Uit de overname blijkt de reikwijdte van onze ambitie om uit te groeien tot een internationale, gediversifieerde (her-)verzekeraar." Amlin hoopt met de aankoop van FCI onder meer op voordelen in herverzekeringscontracten.

 

Rentree van AG

Fortis Insurance Belgium, de Belgische verzekeringstak van het oude Fortis-concern, verandert zijn naam op 22 juni in AG Insurance. AG is een vroegere benaming van het verzekeringsbedrijf, dat in België een marktaandeel van 22% heeft. In levensverzekeringen is Fortis de grootste, in schadeverzekeringen bezet de maatschappij de tweede positie.

 

  &nbspDe nieuwe naam AG Insurance wordt het merk voor het intermediair. Voor verzekeringen die via het bankkanaal worden verkocht, zal het merk BNP Paribas Fortis worden gebruikt.

 

Reageer op dit artikel