nieuws

Brand voormalige Union-fabriek treft groot aantal verzekeraars

Archief

Experts schatten de schade van de brand die de voormalige Union fietsfabriek in het Overijsselse Nieuwleusen eind mei in de as legde op circa _20 mln. De opstallen, verzekerd door ABN Amro, vormen met _ 7,5 mln de grootste schadecomponent.

 

Na het faillissement van Union in 2001 is het circa 18.000 m² grote gebouwencomplex getransformeerd tot een bedrijvencentrum, waarvan het accent fietsgerelateerd bleef. Zo zaten er vier rijwielimporteurs-/groothandelaren in het gebouw, met een gezamenlijke voorraad van tienduizenden fietsen. Daarnaast waren er onder meer een lakstraat en een metaalbewerkingsbedrijf gehuisvest.

 

  &nbspVolgens omwonenden is de brand ontstaan in (de directe nabijheid van) de lakstraat (verzekerd bij Interpolis). Het vuur heeft zich in een razend tempo verspreid door nagenoeg het gehele complex. Een belendende rietgedekte woonboerderij (bij Delta Lloyd verzekerd) kon niet door de brandweer worden behouden en is net als het bedrijvencentrum totaal verwoest.

 

  &nbspDe opstallen zijn verzekerd bij ABN Amro. Lengkeek verricht de expertise en Troostwijk is contra-expert. De opstallen vormen met circa _ 7,5 mln de grootste schadecomponent. De totale schade wordt geschat op circa _ 20 mln. De overige betrokken verzekeraars van diverse inventarissen en goederenvoorraden zijn onder andere Univé, AIG, FCI, Centraal Beheer, Interpolis, Aegon en Delta Lloyd. Lengkeek verricht voor hen diverse inventaris-,goederen- en bedrijfsschade-expertises. De betrokken onderzoeksbureaus namens verzekeraars zijn Biesboer en Gorissen & Van der Zande.

 

was in de wijde omtrek te zien en zelfs waarneembaar op buienradar.nl.

Reageer op dit artikel