nieuws

BGFO wel, dienstverleningsdocument niet uitgesteld

Archief

Federatie Fidin en Bureau D&O hebben het intermediair vrijdag per e-mail geïnformeerd over de stand van zaken rond de tweede versie van het Besluit Gedragstoezicht Financiële Ondernemingen (BGFO II): die wordt uitgesteld, maar de verplichting om klanten een dienstverleningsdocument (dvd) voor te leggen gaat wél in per 1 juli.

BGFO wel, dienstverleningsdocument niet uitgesteld

Onder meer door tegenstrijdige uitlatingen van het ministerie van Financiën was onduidelijkheid ontstaan over de ingangsdatum van BGFO II, oorspronkelijk 1 juli. Het opnemen van een totaal bonusverbod en verdergaande kostentransparantie voor aanbieders neemt meer tijd in beslag, zodat de nieuwe ingangsdatum waarschijnlijk 1 januari 2010 wordt, zo meldt D&O.
De verplichting om een dvd op te stellen waarin bij aanvang van de dienstverlening een indicatie staat van de beloning, gaat wel begin volgende maand in.

Reageer op dit artikel