nieuws

Bartels Advocaten wil schade zwak hypotheekadvies verhalen

Archief

Eerste doel is treffen van betalingsregeling

 

Bartels Advocaten gaat bij hypotheekadviseurs schades verhalen die huiseigenaren leiden als gevolg van te hoge hypotheeklasten. De Zeister raadslieden willen daartoe aantonen dat tussenpersonen of banken hun zorgplicht hebben geschonden.

 

Mensen die slachtoffer denken te zijn van een dergelijk verzuim van de zorgplicht worden door Bartels Advocaten opgeroepen zich aan te melden via de website www.tehogehypotheek.nl. "Ons, maar ook De Nederlandsche Bank en de AFM, valt het op dat banken en tussenpersonen erg makkelijk bezig zijn geweest met het verstrekken van hypotheken", zegt jurist Carlo Fiscalini, initiatiefnemer van de website. Hij verwijst daarbij onder meer naar een onderzoek van de AFM, waarin is geconstateerd dat een kwart van de hypotheekadviezen niet deugt. "Dat behoeft aandacht, vandaar dit initiatief."

 

  &nbspOp de internetsite luidt de oproep als volgt: ‘Bent u huiseigenaar en heeft u betalingsproblemen als gevolg van een te hoge hypotheek? Misschien dat ook uw tussenpersoon of bank zich niet aan de regels heeft gehouden’.

 

  &nbspAls Bartels Advocaten vaststelt dat een bank of hypotheekadviseur de zorgplicht tegenover een bepaalde huiseigenaar heeft geschonden, zal het advocatenkantoor met de desbetreffende partij in overleg treden. Het eerste doel is het vinden van een oplossing zonder gerechtelijke procedure. "Daarbij kan worden gedacht aan een betalingsregeling, gedeeltelijke kwijtschelding of het creëren van een noodvoorziening vanuit de bank of overheid", zegt Fiscalini. "Wordt geen oplossing gevonden, dan volgen rechtsmaatregelen."

 

Reageer op dit artikel