nieuws

Avéro worstelt met zorgfacturatie

Archief

Avéro Achmea heeft bij een deel van zijn ziektekostenklanten de premie ten onrechte dubbel of juist helemaal niet geïncasseerd, waardoor laatstgenoemde klanten met terugwerkende kracht nog een fors bedrag moeten betalen.

Avéro worstelt met zorgfacturatie

Het intermediair is via een brief op de hoogte gesteld van de verkeerde incasso’s en het niet versturen van facturen. Avéro geeft desgevraagd aan dat het om een "paar procent van de verzekerden gaat" waarbij er op financieel of administratief gebied wat fout is gegaan. Avéro heeft ruim 590.000 zorgverzekerden in de boeken. Over de omvang van de bedragen die verkeerd geïncasseerd zijn of nog geïncasseerd moeten worden, doet Avéro geen mededelingen. De problemen wijt de verzekeraar aan het samenvoegen van de administratieve systemen en het implementeren van een efficiënter administratief systeem.
"Wij hebben een speciaal team vrijgemaakt om de problemen zo snel mogelijk op te lossen. Inmiddels is een groot deel van de problemen in kaart gebracht en al opgelost bij onze verzekerden", aldus een woordvoerder.

Reageer op dit artikel