nieuws

Autonome groei Aon Nederland

Archief

Aon haalt topman van Willis terug

 

Aon Nederland heeft een uitstekend jaar achter de rug. De omzet steeg met meer dan 7%, het hoogste groeicijfer in jaren. Als reden wijst Aon op de klanttevredenheid, die hoger is dan ooit.

 

De opgaande lijn zet in 2009 door, "maar we hebben wel last van de crisis", nuanceert directievoorzitter Lex Geerdes. "Want er is gewoon minder economische activiteit en dus minder te verzekeren." Buiten dat mag Aon nog steeds veel nieuwe klanten verwelkomen en blijven klanten de assurantiemakelaar meestal trouw. In 2008 was de klantretentie zelfs 96%, een record voor Aon Nederland.

 

  &nbspDe omzet is vorig jaar gestegen van _ 207 mln naar _ 222 mln. De overname van het Haagse instituut voor veiligheids- en crisismanagement COT (40 medewerkers) droeg een steentje bij, maar de groei is voornamelijk autonoom gerealiseerd. Volgens Geerdes groeit Aon in de volle breedte van het bedrijf en in alle producten, maar springen de onderdelen Auto (vloten), Marine, WIA en Particulieren eruit. Bij dat laatste zorgen samenwerkingsverbanden met koepelorganisaties of andere partners (zoals Hema) voor de groei.

 

Hugo Wegbrans

Aon brengt concurrerend assurantiemakelaar Willis Nederland een gevoelige tik toe. Directievoorzitter Hugo Wegbrans verruilt Willis binnenkort namelijk voor Aon. Hij keert daarmee terug bij de grootste assurantiemakelaar van ons land, waar hij eerder al achttien jaar werkte.

 

  &nbspWegbrans (42) wordt bij Aon per 1 september directeur van het onderdeel Brand. Hij volgt daarmee Erik Klanderman op, die algemeen directeur wordt van Aon Risk Services in Singapore. Tussen 1986 en 2004 werkte Wegbrans al in diverse functies voor Aon. In september 2004 maakte hij de overstap naar Willis Nederland, waar hij directievoorzitter werd. Formeel verlaat hij Willis per 1 september, maar na het bekend worden van zijn aanstaande overstap naar Aon werkt hij in de praktijk niet meer voor de Amsterdamse assurantiemakelaar.

 

  &nbspRob de Bruin is bij Aon Risk Services benoemd tot directeur van de centrale schadeafdeling. Hij volgt Aad Witvliet op, die eind dit jaar met pensioen gaat. De Buin was executive account director.

 

Reageer op dit artikel