nieuws

Arenda stopt met verstrekken consumptief krediet

Archief

ZBG-dochter Arenda in Reeuwijk stopt met het verstrekken van nieuwe consumptieve kredieten. Arenda zegt nog wel winstgevend te zijn, maar acht financieringen onder de huidige bedrijfseconomische condities niet langer haalbaar.

Arenda stopt met verstrekken consumptief krediet

Voor de lopende kredieten verandert er volgens Arenda niets. De kredietverstrekker, die zijn leningen via het intermediair aan de man bracht, garandeert de kredietnemers een volledige service gedurende de rest van de looptijd. Over de gevolgen van dit besluit voor de zestig werknemers is Arenda in overleg met personeel, ondernemingsraad en vakbonden. "De voorwaarden en condities waaronder wij geld van de bank kunnen lenen, zijn zo lastig geworden dat het allemaal niet meer rond te breien is", zegt algemeen directeur Edwin Prevoo. "Wij zijn het zoveelste bedrijf in een lange rij." Volgens Prevoo gaat deze beslissing alleen Arenda aan en heeft dat geen gevolgen voor andere ZBG-dochters.
Vorige week meldde Amweb al dat de ZBG Groep geen energie meer steekt in de krediettak Amodo.

Reageer op dit artikel