nieuws

Arenda staakt kredietverlening

Archief

ZBG-dochter Arenda in Reeuwijk stopt met het verstrekken van nieuwe consumptieve kredieten.

 

Arenda zegt nog wel winstgevend te zijn, maar acht financieringen onder de huidige bedrijfseconomische condities niet langer haalbaar.

 

  &nbspVoor de lopende kredieten verandert er volgens Arenda niets. De kredietverstrekker, die zijn leningen via het intermediair aan de man bracht, garandeert de kredietnemers een volledige service gedurende de rest van de looptijd. Over de gevolgen van dit besluit voor de zestig werknemers is Arenda in overleg met personeel, ondernemingsraad en vakbonden. "De voorwaarden en condities waaronder wij geld van de bank kunnen lenen, zijn zo lastig geworden dat het allemaal niet meer rond te breien is", zegt algemeen directeur Edwin Prevoo. "Het is dagelijks in de krant te lezen; wij zijn het zoveelste bedrijf in een lange rij."

 

  &nbspVolgens Prevoo gaat deze beslissing alleen Arenda Holding aan en heeft dat geen gevolgen voor andere ZBG-dochters. In het vorige nummer van AM stond al het bericht dat de ZBG Groep geen energie meer steekt in de krediettak Amodo.

 

Reageer op dit artikel