nieuws

Amodo (ZBG) trekt zich terug

Archief

ZBG lijkt geen energie meer te steken in het optuigen van het Nederlandse bedrijfsonderdeel Amodo Consumer Finance. Sterker, diverse bronnen melden dat kredietbedrijf Arenda in de etalage staat. Het aandelenbelang in de hypotheekdesk van DIN is al terugverkocht aan Joep van den Eijkel.

Het belang in de DIN Hypotheekdesk was ooit genomen om een prominente positie te verwerven op de markt voor subprimehypotheken, een markt die niet meer bestaat. Over de toekomst van de in 2006 van ING gekochte financieringsmaatschappij Arenda (Reeuwijk) en de vorige jaar overgenomen kredietbemiddelaar Krediethuis (Hoorn), wenst Amodo/ZBG geen uitlatingen te doen. Renier Lemmens, ceo van Amodo, verwijst voor een toelichting naar Hans Pieterman, die verantwoordelijk is voor Nederlandse ZBG-zaken. Die laat echter niets van zich horen. Edwin Prevoo, directeur van Arenda, laat via een secretaresse weten "geen commentaar" te geven. En Pascal Beij, commercieel directeur bij Amodo, verschaft evenmin duidelijkheid: "Ik doe hierover geen uitspraken."
ZBG is via Krefima een grote partij op de Belgische kredietmarkt. Na een mislukte overnamepoging van levensverzekeraar DBV kwam het bedrijf begin 2006 de Nederlandse markt via de overname Arenda. Ook het oude ING-label Vola behoort tot Amodo.

Reageer op dit artikel