nieuws

Amodo (ZBG) trekt zich terug

Archief

Verkoop belang in hypotheekdesk DIN; Arenda te koop

 
ZBG lijkt geen energie meer te steken in het optuigen van het Nederlandse bedrijfsonderdeel Amodo Consumer Finance. Sterker, diverse bronnen melden dat kredietbedrijf Arenda in de etalage staat.
 
Renier Lemmens, ceo van Amodo, verwijst voor een toelichting naar Hans Pieterman, die verantwoordelijk is voor Nederlandse ZBG-zaken. Die laat echter niets van zich horen. Edwin Prevoo, directeur van Arenda, laat via een secretaresse weten "geen commentaar" te geven. En Pascal Beij, commercieel directeur bij Amodo, verschaft evenmin duidelijkheid: "Ik doe hierover geen uitspraken."
 
   Feit is dat Amodo zijn aandelen in de hypotheekdesk van DIN heeft terugverkocht aan Joep van den Eijkel. Dat belang was ooit genomen om een prominente positie te verwerven op de markt voor subprimehypotheken, een markt die niet meer bestaat.
 
DBV
ZBG, via Krefima een grote partij op de Belgische kredietmarkt, betrad ruim drie jaar geleden zeer ambitieus de Nederlandse markt. Na een mislukte overnamepoging van levensverzekeraar DBV werd begin 2006 financieringsmaatschappij Arenda (70 medewerkers) gekocht van ING. Kort na die "eerste stap" volgde het oude ING-label Vola, sinds afgelopen najaar weer (op internet) actief is met kredieten én verzekeringen. Afgelopen zomer kreeg de "sterke groeistrategie" nog een vervolg via de overname van het Hoornse bemiddelingsbedrijf Krediethuis (11 medewerkers). Van een groeiscenario lijkt echter weinig meer over.

Reageer op dit artikel