nieuws

AM Abonnee

Archief

Omdat AM dit jaar dertig jaar bestaat, komen deze jaargang abonnees van het eerste uur aan het woord. Ditmaal is dat Johan Snepvangers.

 

Hoe is uw loopbaan sindsdien verlopen?

 

Na de loondienstorganisatie van de Nederlanden van 1870 ben ik hoofd Assurantiën bij Rabobank en ABN in Bergen op Zoom geweest. Later ben ik vestigingsdirecteur geworden bij Meeùs en vervolgens bij een rechtsvoorganger van ING Assurantiekantoren Nederland (IAN). Sinds maart vorig jaar heb ik het management gelaten voor wat het was en houd ik me binnen IAN weer echt met mijn vak c.q. hobby (schade- en transportverzekeringen) bezig als ‘senior specialist special risk’.

 

Welke berichtgeving van AM vond u in die 30 jaar het meest opvallend?

 

Dat de ING-Assurantiekantoren (IAN) gehouden zouden zijn aan gedwongen winkelnering bij Nationale Nederlanden. IAN heeft altijd naar buiten gecommuniceerd dat de kantoren "ongebonden selectief" opereren en ook als zodanig zijn ingeschreven bij de AFM.

 

Welke gebeurtenis of ontwikkeling heeft de branche het meest veranderd?

 

In het recente verleden de invoering van de WFT, die zoals in Nederland te doen gebruikelijk, volledig doorslaat in regelgeving.

 

Belangrijkste verzekeringsman/vrouw in deze periode?

 

Hans Beekhuis van het gelijknamige opleidingsinstituut. Hij onderscheidde zich door op zeer enthousiaste wijze echte vakkennis over te dragen.

 

Welke rubriek van AM slaat u nooit over?

 

Dagelijks AM-Signalen en vrijdagavond eerst Jus d’Assurance (nu AMusant) en tegenwoordig de column van Esther Vuysters.

 

Wat mist u in AM?

 

Diepgaande vaktechnische informatie en/of jurisprudentie. Maar onder het motto ‘brood halen bij een bakker en vlees bij een slager’ voorziet De Beursbengel hier voor mij prima in.

 

AM is voor mij .

 

Het NOS-Journaal, Radio 1 en mijn dagelijkse courant, inclusief reclameblokken en advertentiepagina’s op assurantiegebied.

 

Reageer op dit artikel