nieuws

AM Abonnee

Archief

Omdat AM dit jaar dertig jaar bestaat, komen deze jaargang abonnees van het eerste uur aan het woord. Ditmaal is dat Anjo Nieuwbeerta.

 

Wat dacht u toen AM 30 jaar geleden voor het eerst op de mat viel?

 

Wat mij direct opviel,was de lay-out van het blad, niet te dik en gemakkelijk leesbaar.

 

Waar werkte u toen?

 

Bij Helvetia Ongevallen, districtskantoor Groningen

 

Hoe is uw carrière sindsdien verlopen?

 

Ik ben in 1969 begonnen bij Van Calcar Assurantiën in Groningen als administratief medewerker op de polisafdeling. In 1974 trad ik in dienst van Helvetia Ongevallen (later Elvia). Tot de fusie in 2000 met Royal Nederland ben ik hier kantoormanager geweest. De laatste jaren was ik senior schadebehandelaar op een assurantiekantoor in Groningen.

 

Welke berichtgeving van AM vond u in die 30 jaar het meest opvallend?

 

Eigenlijk alles rondom de WFT.

 

Welke gebeurtenis of ontwikkeling heeft de branche het meest veranderd?

 

Het automatiseringsgebeuren en met name internet. De consument krijgt steeds meer de mogelijkheid een verzekering via de diverse sites af te sluiten. Daarnaast worden de werkzaamheden van de maatschappij steeds meer naar het intermediair verlegd.

 

Grootste misverstand over de verzekeringsbedrijfstak?

 

Bij de consument is een slecht imago over de bedrijfstak gekweekt waaraan de branche deels zelf schuldig is. Men vergeet echter dat er ook ontzettend veel goede dingen worden gedaan.

 

Welk onderdeel slaat u altijd over?

 

Geen specifieke onderdelen. Na het doorbladeren van het blad lees ik meestal later nog de artikelen die mijn interesse hebben.

 

Wat mist u in AM?

 

Een rubriek met ervaringen uit de praktijk.

 

AM is voor mij

 

Een blad met alle informatie over het vak en de mensen die hiermee bezig zijn. Niet te dik van formaat, makkelijk hanteerbaar, zonder moeilijke teksten en derhalve lekker luchtig te lezen. Voor een ieder in het vak aan te raden.

 

Reageer op dit artikel