nieuws

Allsecur: autopremies minder dan 3% gestegen

Archief

Allsecur, internetverzekeraar van Allianz, stelt dat de autopremies het afgelopen jaar aanzienlijk minder zijn gestegen dan Independer heeft berekend. Volgens laatstgenoemde stegen de premies met 10%, maar Allsecur stelt dat de stijging beneden de 3% is gebleven.

Allsecur: autopremies minder dan 3% gestegen

Allsecur zegt dat eigen onderzoek leert dat het om een verhoging van 1 tot 2% gaat. "Daar waar Independer een verhoging van de premie signaleert op basis van de stijgende schadelast, zien wij dat de premies van autoverzekeringen al geruime tijd vrijwel gelijk blijven. Onze cijfers worden door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS ) gestaafd", aldus Allsecur. Het CBS meldt dat er in mei 2009 sprake was van een gemiddelde verhoging van 2,7% ten opzichte van een jaar eerder.

Reageer op dit artikel