nieuws

Algemene Zeeuwse blijft winstgevend

Archief

Algemene Zeeuwse, een dochteronderneming van De Goudse, heeft over 2008 het nettoresultaat bijna zien halveren. Onderaan de streep bleef echter wel een winst over, van bijna _ 1 mln.

 

De premieomzet steeg met 3% tot _ 19,1 mln. Daarvan komt _ 8,0 (7,6) mln uit brandverzekeringen en wordt _ 5,3 (5,3) mln gerealiseerd in de branche Motorrijtuigen. Onder de noemer Inkomen groeide de portefeuille licht tot _ 3,8 mln premie, dankzij arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

 

  &nbspGemiddeld moest Algemene Zeeuwse 51% (45%) van de premie-inkomsten aan schades uitkeren. Een aantal grote brandschades was hiervoor verantwoordelijk. Aan provisies keerde de maatschappij _ 4,1 (3,8) mln uit, wat is veroorzaakt door de groei van het volmachtkanaal. Het technische resultaat daalde van _ 2,0 mln naar _ 1,3 mln.

 

  &nbspAlgemene Zeeuwse (32 medewerkers) hield de solvabiliteitsmarge met 267% (was 283%) behoorlijk op niveau.

 

Reageer op dit artikel