nieuws

AFM: informatieverstrekking pensioenfonds nog niet op peil

Archief

De informatieverstrekking door pensioenfondsen laat nog steeds te wensen over, concludeert toezichthouder AFM. Vooral de verzending van het Uniform Pensioen Overzicht (UPO) moet beter.  

De AFM heeft eind vorig jaar voor de tweede maal een zelftoets gehouden bij 504 pensioenfondsen. "De informatieverstrekking door pensioenfondsen aan hun deelnemers is beter dan in 2007, wel zijn er nog verdere verbeteringen mogelijk en nodig." Dat betreft vooral het UPO: een op de tien fondsen heeft vorig jaar geen, of niet alle, UPO's verzonden aan de deelnemers. De AFM heeft de uiterste verzenddatum daarom verlegd van het vierde naar het derde kwartaal.
De gemiddelde score voor informatieverstrekking is 78% (op een maximum van 100%), tegen 65% vorig jaar. "Dat maakt duidelijk dat er nog ruimte voor verbetering bestaat wat betreft het voldoen aan de wettelijke vereisten."
 

Reageer op dit artikel