nieuws

AFM en Nibud lanceren Financielechecklist.nl

Archief

Consumenten die willen weten of ze op financieel gebied de zaken goed geregeld hebben, kunnen dit controleren op www.financielechecklist.nl. Op deze site staan financiële tips over onderwerpen als hypotheken, sparen, verzekeren, beleggen en lenen. De site is opgezet door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).

AFM en Nibud lanceren Financielechecklist.nl

"Sinds de financiële crisis zien wij een toenemend aantal consumenten die twijfelen of ze op geldgebied alles goed geregeld hebben. Met de nieuwe site kan iedereen dit controleren en aanpakken", aldus Nibud en AFM.

Bij binnenkomst op Financielechecklist.nl krijgt de bezoeker acht korte vragen over de persoonlijke situatie voorgelegd (leeftijdscategorie, partner of geen partner, wel of geen kinderen, wijze van inkomensverwerving, rondkomen met het inkomen, het hebben van een hypotheek of andere lening, en de aanwezigheid van verzekeringen: zorg, aansprakelijkheid, inboedel, opstal en beleggingsverzekeringen).

Bij verzekeringen staat onder meer als tip: Ga kritisch na welke verzekering je echt nodig hebt. Weegt de premie op tegen de mogelijke schade? Wie daarop doorklikt komt uit op www.allesoververzekeren.nl (zie afbeelding) van het Verbond van Verzekeraars.

Reageer op dit artikel