nieuws

AFM bevraagt ook aanbieders over lastenpolis

Archief

De AFM heeft naast bemiddelaars DSB Bank en Afab ook aanbieders informatie gevraagd over kredietlastenbeschermers. Volgens Cardif, The Warranty Group en TAF zijn daarbij alleen algemene vragen over de markt gesteld.

AFM bevraagt ook aanbieders over lastenpolis

"De AFM houdt vooruitlopend op het BGFO een algemeen branchebreed onderzoek. Aan het begin van dat traject is de toezichthouder bij ons langsgeweest om in het algemeen te vragen hoe de markt in elkaar zit en wat de ontwikkelingen zijn op het gebied van lastenbeschermers", laat Cardif weten. The Warranty Group heeft de toezichthouder eind maart op bezoek gehad en ook TAF, dat onder eigen label betalingsbeschermers verkoopt van risicodrager Quantum Leben (en voorheen van Genworth), is gevraagd een beeld van de markt te schetsen.
De AFM bevestigt dat aan iedereen in grote lijnen dezelfde vragen zijn gesteld. "Dat kan echter in bepaalde gevallen leiden tot een diepgaander individueel onderzoek", aldus woordvoerder Martijn Pols. "Verder kun je je voorstellen dat er onderscheid wordt gemaakt tussen aanbieders en bemiddelaars."

Reageer op dit artikel