nieuws

AFM bevraagt meer partijen over kredietlastenbeschermers

Archief

Genworth weet niets van een onderzoek

 

De AFM heeft naast bemiddelaars DSB Bank en Afab ook aanbieders vragen gesteld over lastenbeschermers. Volgens Cardif, The Warranty Group en TAF ging het om algemene vragen over de markt.

 

Cardif, de grootste aanbieder van betalingsbeschermers, zegt onlangs vragen van de toezichthouder te hebben gekregen. "De AFM houdt vooruitlopend op het BGFO een algemeen branchebreed onderzoek. Aan het begin van dat traject is de toezichthouder bij ons langs geweest om in het algemeen te vragen hoe de markt in elkaar zit en wat de ontwikkelingen zijn op het gebied van lastenbeschermers." Volgens Cardif is dat "geen maanden geleden". Bij The Warranty Group klinkt een vergelijkbaar geluid. "De AFM is eind maart bij ons op bezoek geweest en heeft daarna een vragenlijst toegestuurd", zegt directielid René Ruijter. TAF, dat onder eigen label betalingsbeschermers verkoopt van risicodrager Quantum Leben (en voorheen van Genworth), heeft vragen gehad van de toezichthouder, maar is niet met een bezoek vereerd. "De AFM heeft mij gevraagd of ik wilde helpen met het in kaart brengen van de markt", aldus directeur Sander Franken.

 

  &nbspDe AFM bevestigt dat in eerste instantie in grote lijnen dezelfde vragen zijn gesteld. "Dat kan echter in bepaalde gevallen leiden tot een diepgaander individueel onderzoek", aldus woordvoerder Martijn Pols. "Verder kun je je voorstellen dat er onderscheid wordt gemaakt tussen aanbieders en bemiddelaars."

 

Gesloten

Genworth blijkt inmiddels zijn vestiging in Arnhem te hebben gesloten. "We bedienen alle Europese landen nu vanuit Ierland", laat een woordvoerder weten. Van een onderzoek door de AFM is Genworth niets bekend. Twee medewerkers zijn nu specifiek met Nederland bezig. Edward Koenen, die verantwoordelijk was voor de activiteiten in ons land, heeft het bedrijf verlaten.

 

Reageer op dit artikel