nieuws

Zware klappen voor buitenlandse hypotheekverstrekkers

Archief

Buitenlandse hypotheekverstrekkers als Bank of Scotland en BNP Paribas Personal Finance (voorheen UCB Hypotheken) hebben in het eerste kwartaal van dit jaar hun hypotheekproductie bijna zien verdampen. Hun marktaandelen zijn met 91% respectievelijk 80% afgenomen, zo concludeert onderzoeksbureau IG&H na een analyse van cijfers van Het Kadaster. Ook prijsvechter Quion kreeg een zware klap te verwerken: -81%.

Zowel BNP als Quion spreken echter van een "momentopname" en zien de productie weer aantrekken. Zo levert BNP € 80 mln in ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar, maar is de € 40 mln omzet al een hele verbetering ten opzichte van eind vorig jaar, volgens directeur Reinier van Fulpen.
Uit de IG&H-interpretatie van de Kadastercijfers komt verder naar voren dat de verzekeraars Aegon, Delta Lloyd (Amstelhuys) en Nationale-Nederlanden dit eerste kwartaal de grote stijgers zijn. Hun marktaandelen ondergaan een ruime verdubbeling. Het wegvallen van het Postbank-label wordt gecompenseerd door NN en ING, waardoor het marktaandeel van ING Groep per saldo stabiel bijft.
Het marktaandeel van Obvion is tot 2,9% gehalveerd, maar moeder Rabobank maakt dat met een plus van bijna vijf procentpunten marktaandeel meer dan goed.

Reageer op dit artikel