nieuws

Werving Hypotheek Visie wekt wrevel bij collega’s

Archief

Hypotheek Visie werft franchisenemers op basis van openbare gegevens zoals diploma’s en postcodegebied. De keten heeft er geen moeite mee dat daarbij ook personeel van concurrenten op hun werkadres worden benaderd.

 

In een brief met als opschrift ‘op zoek naar een nieuwe uitdaging?’ is Hypotheek Visie onder meer op zoek naar een nieuwe franchisenemer voor de vestiging Helmond. Die brief met folder is in die regio ook bij concurrerende bedrijven op de mat gevallen. Dat wordt Hypotheek Visie niet in dank afgenomen.

 

  &nbspPeter Bastian van Bastian & Visser Financiële Diensten in Eindhoven vindt het schandalig dat Hypotheek Visie op die manier met collega’s in de omgeving omgaat. "Je zit er toch niet op te wachten, dat ze zo jouw personeel werven. Deze keten zou het als een teken aan de wand moeten beschouwen dat ze het zo moeilijk hebben om franchisenemers te vinden. Het is beneden alle peil dat we in de branche zo met elkaar omgaan."

 

  &nbspNienke van den Nieuwenhof van Hypotheek Visie vindt het ook niet prettig als zo’n brief bij een werkgever terechtkomt, "maar dat kan aan de hand van diploma en postcode gebeuren". Ze wijst erop dat "ook franchisenemers van ons door andere ketens worden benaderd; het is blijkbaar gebruikelijk om het binnen de branche zo te doen."

 

Reageer op dit artikel