nieuws

Werving Hypotheek Visie wekt wrevel

Archief

Hypotheek Visie werft franchisenemers op basis van openbare gegevens zoals diploma’s en postcodegebied. De keten heeft er geen moeite mee dat het daarbij ook personeel van concurrerende partijen op hun werkadres benadert. Dat wordt Hypotheek Visie niet in dank afgenomen. 

Werving Hypotheek Visie wekt wrevel

In een brief met opschrift 'op zoek naar een nieuwe uitdaging?' is Hypotheek Visie op zoek naar een nieuwe franchisenemer voor de vestiging Helmond. Die brief met folder is in deze regio ook bij concurrende bedrijven op de mat gevallen. Peter Bastian van Bastian & Visser Financiële Diensten in Eindhoven vindt het schandalig dat Hypotheek Visie op die manier met collega's in de omgeving omgaat. "Je zit er toch niet op te wachten dat ze zo jouw personeel werven. Het is beneden alle peil dat we in de branche zo met elkaar omgaan."
Nienke van den Nieuwenhof van Hypotheek Visie vindt het ook niet prettig als zo'n brief bij een werkgever terechtkomt, "maar dat kan aan de hand van diploma en postcode gebeuren. Aan de andere kant worden ook franchisenemers van ons door andere ketens benaderd. Het is blijkbaar gebruikelijk om het binnen de branche zo te doen."  

Reageer op dit artikel