nieuws

Waakhond NMA pakt hardleerse verzekeraars aan

Archief

Koud hadden verzekeraars afgesproken hun leven te beteren na de verkoop van miljoenen te dure ‘woekerpolissen’, of de verkopers van beleggingsverzekeringen gaan weer in de fout. Waar ze in oude polissen de kosten moeten ‘repareren’, verbiedt marktwaakhond NMA voor alle nieuwe polissen een vast kostenpercentage per polis. Dat echter moet per klant, en afhankelijk van inkomen en risico’s, berekend worden.

Waakhond NMA pakt hardleerse verzekeraars aan

In recente brieven aan klanten en adviseurs schrijft SNS Reaal-dochter Zwitserleven over „de geintroduceerde maximale kostennorm van 2,5% bij nieuwe beleggingsverzekeringen”. Nationale-Nederlanden gebruikt soortgelijke bewoordingen.
(De Telegraaf, pag. 27)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Fortis zit voor 922 miljoen euro in Madoffs piramidespel
(De Volkskrant, pag. 7)
 
Claim tegen DSB Bank dreigt
(Het Parool, pag. 23)
 
Strenger toezicht voor banken EU
(NRC Handelsblad, pag. 13)

Reageer op dit artikel