nieuws

‘Waak voor verlopen avp-dekking onverkocht huis’

Archief

Huiseigenaren die een nieuwe woning hebben gekocht en hun oude huis nog niet hebben verkocht, lopen risico. Als hun oude huis langer dan een jaar te koop staat, is er in het algemeen geen dekking voor avp-schade. Volgens ASR is een risicoaansprakelijkheidsdekking van een jaar in de stagnerende woningmarkt niet meer realistisch.

‘Waak voor verlopen avp-dekking onverkocht huis’

"Duizenden huizen staan momenteel langer dan een jaar te koop. Onlangs nog berichtte makelaarsvereniging NVM dat een verkooptijd van twee jaar geen uitzondering meer is", aldus ASR, die daarom per 1 mei de dekking voor beide huizen op de avp heeft uitgebreid. Deze verruiming geldt voor zowel bestaande als nieuwe klanten gedurende de periode dat de oude woning nog niet is verkocht.
Ook wie een van beide huizen tussentijds verhuurt, draait na twaalf maanden zelf op voor de schade toegebracht aan (zaken van) derden, zo waarschuwt ASR. De meest voorkomende schades zijn waterschade bij de buren door gesprongen waterleiding, brandschade door overgeslagen brand naar naastliggende panden en autoschade bij de buren door weggewaaide dakpan(-nen).

Reageer op dit artikel