nieuws

VVD-linken niet van de lucht bij DSB en AFM

Archief

Nieuwsberichten over DSB werken als een rode lap op nogal wat reguliere bezoekers van Amweb.nl. In afwachting van de weken eerder door AFM-topman Hoogervorst aangekondigde uitkomst van een onderzoek bij DSB, baarde het snelle vertrek van Frank de Grave bij DSB Bank veel opzien.

 

Het was voorspelbaar dat velen een link zouden leggen met de naderende uitkomsten van het AFM-onderzoek. Natuurlijk werd gewezen op het hoge VVD-gehalte in deze zaak. De Grave, voorganger Zalm en voormalig commissaris Robin Linschoten zijn of waren liberale partijcoryfeeën en toezichthoofdman Hoogervorst heeft ook namens de VVD deel uitgemaakt van de regering.

 

De andere top 5-noteringen in het Amweb-bezoek van de voorbije twee weken: ‘Intermediair keert particulier steeds meer de rug toe’, ‘AFM doet voorstel tegen ‘excessieve provisies’, ‘Werving HypotheekVisie wekt wrevel’ en ‘Delta Lloyd roept ex-verzekerden op’.

 

Naam voor website

Delta Lloyd kwam met een positivismecampagne om de crisissfeer te lijf te gaan. Het glas is niet halfleeg, maar halfvol, aldus Delta Lloyd, dat de campagne heeft opgehangen aan de kapstok ‘Dit is nu’. Hier deed zich een mooi staaltje interactiviteit op Amweb.nl voor. Ene Jan-Kees merkte op, dat de domeinnaam Ditisnu.nl nog vrij was. Dat bleef niet lang zo, want nog dezelfde dag werd deze vastgelegd door Pieter Lijesen van de NHP.

 

Peiling

AM’s internetpeiling ging over het voorstel van de Fidin (NVA en NBVA) om samen met de AFM een Taskforce Opruiming Onderkant (van het intermediair) in het leven te roepen. Er waren tot begin deze week 535 stemmers.

 

Bijna 45% van de stemmers herkende zich het meest in de keuzemogelijkheid dat het een belachelijk voorstel is en een groep van in totaal 29% is er om andere redenen geen voorstander van. De resterende 26% vindt zo’n Taskforce broodnodig.

 

De komst van een Taskforce Opruiming Onderkant is:

Totaal: 535

 

Broodnodig, de reiniging duurt al te lang (140)

 

Mosterd na de maaltijd, de sanering is al gaande (96)

 

Overbodig, als de AFM direct reageert op signalen (95)

 

Belachelijk, alleen de naam al! (204)

 

Reageer op dit artikel