nieuws

Vraagtekens bij fusie Univé en VGZ

Archief

De verzekeraars Univé, VGZ, IZA en Trias laten Boston Consulting Group een onderzoek doen naar de uitgangspunten van de voorgenomen fusie. “We maken even een pas op de plaats”, zegt een woordvoerder. “Heel gebruikelijk in zo’n groot proces.” Binnen een maand worden de uitkomsten van het onderzoek verwacht.

Vraagtekens bij fusie Univé en VGZ

De fusiepoging werd in 2006 ingezet, na een eerdere mislukking in 2002. Vorig jaar werd besloten 12 van de 17 locaties te sluiten (waaronder de hoofdzetels van Univé in Zwolle en die van VGZ in Nijmegen) en het hoofdkantoor in Arnhem te vestigen. Onlangs werd bekend, dat de introductie van de naam Univé voor alle concernonderdelen was uitgesteld tot 2010. De combinatie Univé/VGZ/IZA/Trias leed in 2008 een verlies van € 187 mln, op een omzet van € 8,8 mld, waarvan meer dan 90% afkomstig uit ziektekostenpolissen.
"De opdracht is een evaluatie van de huidige strategie", luidt een nadere toelichting op het Boston-onderzoek. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de ruim dertig onderlingen van Univé. "Met name naar de condities waaronder zij verzekerden van Univé, VGZ, IZA en Trias gaan bedienen."

Reageer op dit artikel