nieuws

Volmachten Reaal voor Adriaanse Assurantie en HJG Verzekeringen

Archief

Reaal heeft volmachten verleend aan Adriaanse Assurantie in Den Haag en HJG Verzekeringen in Joure. Verder verstrekten afgelopen weken ook Unigarant, Monuta en ASR Verzekeringen diverse volmachten.

 

De samenwerking tussen Reaal en HJG is min of meer ontstaan uit de overname door HJG van het kantoor van De Jong Assurantiën uit Joure. De Jong had namelijk al een volmacht van Reaal.

 

  &nbspHJG is in 2001 ontstaan uit de samenvoeging van drie kantoren: Horjus, De Jong en Van der Goot; vandaar HJG. In 2006 is daar Eerdmans uit Bolsward bijgekomen en in 2008 is het bedrijf samengegaan met De Jong Assurantiën en Bosma Adviesgroep uit Joure.

 

  &nbspEr werken bij HJG in totaal 26 mensen verdeeld over drie vestigingen, waarvan tien mensen voor het volmachtbedrijf in Joure. Hoofdactiviteit is bemiddeling in assurantiën, pensioenen en hypotheken. HJG bedient 13.000 relaties in voornamelijk Zuidwest Friesland. HJG heeft verder volmachten van De Amersfoortse, Arag, Ardanta, ASR, Avéro, DAS, Europeesche, London, Monuta, Unigarant en Zevenwouden.

 

Adriaanse

Een andere volmacht van Reaal ging naar Adriaanse Assurantie in Den Haag. Dit kantoor, opgericht in 1948, bedient met acht medewerkers circa 4.000 relaties. Adriaanse dat ook als beursmakelaar optreedt, had al volmachten van Allianz, Europeesche, Generali en DAS. Het bedrijf is gespecialiseerd in schadeverzekeringen en heeft het levensegment uitbesteed aan de Flexis Groep in Zoetermeer. "Een perfecte oplossing", aldus een woordvoerder van het bedrijf.

 

Buro Nomden

Buro Nomden in Delft heeft een volmacht ontvangen van verzekeraar Unigarant. Het intermediairsbedrijf adviseert op het gebied van verzekeringen, hypotheken, pensioenen en financieringen. Deze volmacht geldt voor alle producten van Unigarant.

 

  &nbspBuro Nomden bestaat sinds 1976 en heeft zestien medewerkers. "Wij hebben een kleine 4.000 relaties die samen circa 12.000 polissen hebben", aldus directeur/eigenaar Guido van Duinen. Buro Nomden heeft naast Unigarant volmachten van Delta Lloyd, Unigarant en Arag. "Als in de loop van dit jaar alle volmachten volledig geïmplementeerd zijn, verwachten wij van ons totale premievolume van _ 12 mln de helft in volmacht te hebben", aldus Van Duinen.

 

ASR en DAK

ASR Verzekeringen heeft ten slotte een volmacht verleend aan het intermediairscollectief DAK. Daarmee komt de volmachtpool van DAK op zeven verzekeraars.

 

  &nbspSinds begin dit jaar biedt DAK via een eigen volmachtbedrijf pakketpolissen voor de particuliere markt. De verzekeraars die deelnemen in de pool zijn: ASR Verzekeringen, Nationale-Nederlanden, Arag, Reaal, Avéro Achmea, Delta Lloyd en Ardanta.

 

Zuid-Holland Assuradeuren

Zuid-Holland Assuradeuren, het volmachtbedrijf van Univé Zuid-Holland, heeft een volmacht van uitvaartverzekeraar Monuta gekregen. Het volmachtkanaal wordt door Univé Zuid-Holland overigens vooral voor de zakelijke verzekeringen gebruikt.

 

  &nbspZuid-Holland Assuradeuren is ontstaan na de overname in 2008 door Univé Zuid-Holland van Vink Assurantiën in Capelle aan den IJssel en Braacx Assurantiën in Rotterdam. Het bedrijf telt twintig medewerkers en heeft ruim 10.000 klanten. Zuid-Holland Assuradeuren had al volmachten van Allianz, Reaal, Delta Lloyd en Erasmus. Moederbedrijf Univé Zuid-Holland telt 150 medewerkers en heeft een omzet van zo’n _ 9 mln.

 

Staand: Fons van Dijk (Reaal) Pieter Paulusma (HJG), Milko Dorstijn (Reaal), Daniël Bosma (HJG). Zittend: Danny van Zomeren (HJG) en Stijn Réz (Reaal).

Op de foto ondertekenen Gert Jan Westerman (UVM, zittend links) en Guido van Duinen (Buro Nomden) de overeenkomst. Achter hen (v.l.n.r.) Koen Akkerman (Unigarant), Dirk-Jan Dijkstra (Unigarant), Ernst-Jan Bosman (Buro Nomden) en Jeroen Klopstra (Unigarant).

 

Zuid-Holland met op de voorgrond v.l.n.r. Cors Hage (Monuta) en Bob Hansen en Dennis Teijgeler, beiden van Univé Zuid-Holland. Daarachter staan: Rob van Drecht, Yannick van Bergeijk (Monuta), Alex Vreugdenhil (Univé Zuid-Holland) en Johan Pieters (Monuta).

Reageer op dit artikel