nieuws

Verzekeraar zoekt duizend mensen

Archief

In tijden waarin steeds meer banen op de tocht staan, is een verzekeraar toch bereid de komende jaren te investeren in het opleiden van duizend mensen die vervolgens werk kunnen vinden in de branche. Maar dan wel geschoeid op een ‘groene’ leest, zo meldt De Telegraaf over een plan van Ergo Life.

Verzekeraar zoekt duizend mensen

Volgens directeur Theo Oskam van Ergo Life, een volle dochter van Münchener Rückversicherung zal de overheid zich steeds meer terugtrekken wat betekent dat mensen veel meer de eigen verantwoordelijkheid over hun bestaan krijgen. Daar horen verzekeringen bij die geen verrassing opleveren en uitkeren wat ze beloven. Bovendien is meer dan ooit maatwerk nodig.
Ergo gaat dan ook investeren in een landelijke opleiding waar plaats is voor ruim duizend mensen die meer moeten worden dan de traditionele verzekeringstussenpersoon, met meer oog voor duurzaamheid. "Niet alleen beleggen krijgt steeds meer een groen en duurzaam karakter, ook verzekeringen zullen steeds meer worden afgesloten op basis van ’groen’ rendement. Daarbij is zonne-energie duidelijk favoriet, de mogelijkheden zijn uiteindelijk groter dan bij windenergie. Investeren in duurzame oplossingen is ook een veilige en solide belegging, en dat is precies wat de klant nu wil", zo stellen oud-bewindsman prof. Willem Vermeend en voormalig Rabo-directeur Theo Oskam.

(De Telegraaf, pag. 23)
 
Overige verzekeringsberichten vandaag in de media:
 
AFM is omvangrijke fraudes op het spoor
(NRC Handelsblad van gisteravond, pag. 13)
 
Fraudezaak huistaxaties ontdekt
(Het Financieele Dagblad, pag. 3)
 
 'In het ergste geval zit ik met een grote restschuld'
(De Gelderlander, pag. 13)
 
'Markt wil makelaar met spierballen'
(Het Financieele Dagblad, pag. 10)
 
ING zendt pinpassen te vroeg
(NRC Handelsblad van gisteravond, pag. 15)
 
Financiële topman Swiss Life stapt op
(Het Financieele Dagblad, pag. 13)

Reageer op dit artikel