nieuws

Veel bedrijven Bommelerwaard wachten nog op compensatie

Archief

De particuliere schadeclaims zijn inmiddels afgehandeld, maar het wil nog niet zo vlotten met de schadedossiers van bedrijven uit de Tieler- en Bommelerwaard, die zijn ingediend naar aanleiding van de stroomstoring die in december 2007 werd veroorzaakt door een ongeluk met een Apachegevechtshelicopter.

Veel bedrijven Bommelerwaard wachten nog op compensatie

"Er zijn inmiddels circa 1.000 van de 2.100 bedrijven uitbetaald of staan op het punt uitbetaald te worden", aldus de woordvoerder van de Dienst Regelingen van het ministerie van Landbouw, de overheidsinstantie die is belast met de afhandeling van de claims. Bij een kleine 300 claims is een vaststellingsovereenkomst verzonden en er zijn nog rond de 850 dossiers in behandeling. Veel gedupeerde ondernemers zijn het niet eens met de 'eigenschuldcomponent': een korting op de uitkering die de Dienst hanteert voor ondernemers die geen noodaggregaat konden inzetten. Uit jurisprudentie zou blijken dat ondernemers zich van de rechter niet hoeven voor te bereiden op langdurige stroomstoringen. In individuele gesprekken wordt nu gepoogd om tot een vergelijk te komen met gedupeerden.

Reageer op dit artikel