nieuws

Uitvaartverzorger Op Doorreis krijgt bestuurlijke boete AFM

Archief

Op Doorreis VOF in Enschede heeft van de AFM een bestuurlijke boete van _ 6.000 gekregen, omdat het bedrijf bemiddelt zonder vergunning.

 

Blijkens de bedrijfsomschrijving in het handelsregister "het doen verzorgen van begrafenissen vanuit een bijbelse visie" is Op Doorreis ook een begrafenisverzorger.

 

  &nbspOp Doorreis vroeg in maart 2007 een vergunning aan, maar trok die aanvraag drie maanden later weer in "omdat er waarschijnlijk een andere juridische vorm zal worden gekozen". In april 2008 las de AFM echter op de website van Op Doorreis dat het bedrijf een begrafeniskostenverzekering kan verzorgen en dat er een afspraak voor advies kon worden gemaakt."

 

Ander kantoor

  &nbspOp vragen daarover van de toezichthouder meldde Op Doorreis dat het weliswaar tussen 1 januari 2006 en juli 2007 provisie hadontvangen van de verzekeraar, maar dat de bemiddeling voor de totale portefeuille van 1.062 polissen vervolgens was gestald bij een ander assurantiekantoor.

 

  &nbspDe toezichthouder vond echter bewezen dat Op Doorreis tussen 1 januari 2007 en mei 2008 zonder vergunning heeft bemiddeld in levensverzekeringen. De gangbare boete van _ 96.000 is gematigd naar _ 6.000 omdat er naar de mening van de AFM geen klanten zijn benadeeld en omdat Op Doorreis goed heeft meegewerkt aan het onderzoek. Daarbij speelt ook mee dat het bedrijf een negatief eigen vermogen heeft.

 

Reageer op dit artikel