nieuws

Tiemersma weet niets van hypotheekfraude

Archief

Sake Tiemersma, eigenaar van het tien medewerkers tellende Tiemersma Assurantiën in Nijverdal, zegt niets te weten van eventuele hypotheekfraude waar hij bij betrokken zou zijn. Advocatenkantoor Bartels beschuldigt Tiemersma openlijk van het aansmeren van veel te hoge hypotheken en het doorsluizen van de overwaarde naar beleggingsfonds Foreclosure.

Tiemersma weet niets van hypotheekfraude

Toen dat fonds de maandelijkse rentebetalingen stopte, startte Bartels Advocaten een onderzoek en kwam die constructie aan het licht. "Tiemersma en Foreclosure werkten samen", aldus Esther Brugman, juriste van het advocatenkantoor. Niet alleen huisden beide bedrijven in hetzelfde pand, Tiemersma zou een van de aandeelhouders van het fonds zijn.
Tiemersma ontkent de relatie met het beleggingsfonds. "We hebben tijdelijk in een pand gezeten, omdat ik het bedrijf wilde bekijken voor een eventuele overname", zegt hij. Tiemersma erkent wel taxaties te hebben laten verrichten door een taxateur waar Bank of Scotland een onderzoek naar doet vanwege te hoge taxaties. "Daarop heb ik de banden met die taxateur direct verbroken. Het klopt helaas dat Tiemersma Assurantiën op die manier medewerking heeft verleend aan verstrekking van te hoge hypotheken. Maar ik kom hooguit op twee of drie gevallen en zeker geen tweehonderd."
Taxatiebedrijf 5punt20, dat het onderzoek samen met Bank of Scotland heeft uitgevoerd, stelt dat er 42 taxaties zijn onderzocht, waarvan er dertig te hoog waren.

Reageer op dit artikel