nieuws

Steekproefsgewijze controle van tussenpersonen

Archief

De AFM zal de komende maanden tientallen financiële bemiddelaars bezoeken. Tijdens een drie uur durend bezoek controleert de AFM naleving van specifieke aspecten als vakbekwaamheid en provisietransparantie. Ook de zelftoets die bemiddelaars elk jaar moeten invullen is onderwerp van controle.

Steekproefsgewijze controle van tussenpersonen

Het gaat volgens de toezichthouder om een willekeurige selectie die een dwarsdoorsnede van het intermediair moet opleveren en niet allleen (mogelijk) slechte bemiddelaars. In eerste instantie bezoekt de AFM ondernemers in Noord- en Zuid-Holland en Utrecht. Later komen andere provincies aan de beurt. "De controles maken onderdeel uit van een groter geheel van toezichtacties gericht op verbetering van de kwaliteit in de branche."

Reageer op dit artikel