nieuws

Stamgast Frank Elion

Archief

Na een kwart eeuw carrière bij Delta Lloyd en Ohra, is Frank Elion onlangs overgestapt naar de Algemene Pensioen Groep (APG). Hij is daar verantwoordelijk voor de afdeling Advies en Marktcommunicatie.

 

Wat is je achtergrond?

Ben 50 jaar geleden geboren in Oegstgeest, het dorp van Jan Wolkers. Ik herinner me dat we het kerstspel opvoerden in een gebouwtje dat later ook terugkwam in ‘Terug naar Oegstgeest’. Oudste uit een gezin met nog een broer en twee zussen die allebei ver weg wonen. Mooie reden om regelmatig naar China en Dubai te gaan. Getrouwd met Suzanne en vader van vier dochters tussen de 10 en 15 jaar.

 

Voor welk beroep was je eigenlijk voorbestemd en waarom ben je daar niet terecht gekomen?

Al vanaf m’n 8e jaar wilde ik de bouw in. Stond bij iedere bouwplaats en bouwput te kijken naar de hijskranen, bulldozers en betonwagens. Ben HTS Bouwkunde en daarna Bedrijfskunde gaan studeren en solliciteerde bij Delta Lloyd om bij het vastgoedbedrijf te komen. Tot m’n verrassing kreeg ik een uitnodiging voor het schadebedrijf. Ben daar in 1983 aangenomen en dacht een aantal jaren later wel naar vastgoed te gaan. Dat liep wat anders, omdat ik ‘onvoldoende met m’n voeten in de modder had gestaan’ en ze daar geen verzekeringsmensen nodig hadden

 

Wat was je laatst bijgewoonde massa-evenement?

De jaarlijkse Rodeoshow afgelopen maart in Houston Texas. Indoor met 60.000 uitzinnige Texanen.

 

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?

Voor een oubliehoorn met malaga ijs.

 

Wat is volgens jou de beste popsong aller tijden?

‘The Joker’ van de Steve Millerband. Al het werk van Steve Miller is trouwens toppie.

 

Wat is jouw beste sportprestatie ooit?

Het beklimmen van de Allinhorn in Saas Fee. Een van de ‘vierduizenders’ van het Mischabel-gebied. ’s Morgens om vier uur op en vanuit de hut en in het donker met een lantaarn door de sneeuw omhoog.

 

Wat is jouw slechtste beslissing/grootste blunder ooit?

Ik durf het haast niet zeggen. Toen ik 10 jaar was had ik voor m’n verjaardag een zakmes gekregen. Ik wilde het stopcontact voor een lamp verplaatsen en daarom snee ik met dat zakmes de bedrading van het stopcontact door. Er volgde een knal en er sloeg een gat in het lemmet van het mes. Niet zo slim. Wel veel van geleerd: niet aan elektriciteit klooien.

 

Wat vond je het mooiste sportmoment aller tijden?

De verloren voetbalwedstrijd tegen Duitsland in 1974. Dat blijft in m’n geheugen gegrift, ook al hebben we nadien nog veel betere wedstrijden gespeeld.

 

Van wie of wat heb je zakelijk het meest geleerd?

Van Peter André de la Porte en Rob Crommelin. Echte kenniskanjers op schadeverzekeringsgebied.

 

Op welk commercieel/zakelijk succes heb je voor het laatst een champagnefles geopend?

De introductie van de nieuwe tv-commercials rond de herpositionering van Ohra. Vanaf toen gingen we het persoonlijke ‘van de mensen van Ohra’ centraal stellen. Het zag er heel goed uit en voelde ook bij de medewerkers heel erg goed.

 

Wat in de branche had je liever willen missen?

Bladen en magazines die meepraten met (tussen-)personen die een slachtofferrol kiezen. Beter zou zijn open te staan voor het veranderende speelveld en de markt te helpen de omslag te maken naar de nieuwe wereld.

 

Waarom was het voor jou uitgerekend nu tijd voor wat anders?

In elke job of bij elk bedrijf komt er een moment dat je denkt dat het mooi genoeg is geweest. Dat je je te veel geremd voelt, er te veel ergernissen zijn of dat je denkt tot hier en niet verder. Bij mij was er bij Ohra en Delta Lloyd zo’n moment. Na vele mooie tijden waar ik veel voor de company heb kunnen betekenen en de company voor mij.

 

Reageer op dit artikel