nieuws

Sjoemelende adviseur lacht waakhond AFM keihard uit

Archief

De strijd tegen sjoemelende adviseurs blijkt veel taaier dan de toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) in 2007 dacht. Dat erkent bestuurslid Theodor Kockelkoren in vakblad Assurantie Magazine. Een aantal adviseurs schroeft zijn beloning bij de klant ongegeneerd op, jaagt door verkoop van zo veel mogelijk producten op een verkoopbonus en negeert de wensen van zijn klant, zo bericht De Telegraaf.

Sjoemelende adviseur lacht waakhond AFM keihard uit

"We zien helaas dat het provisiejagen niet helemaal is verdwenen", zegt Kockelkoren in het vakblad. "Er zijn nog voldoende bountyhunters die op deze manier denken een graantje te kunnen meepikken. De provisie binnenhalen en stoppen voordat de AFM ons in de smiezen heeft, dat is wat zij hopen." De branchekoepel van adviseurs, Fidin, reageerde woedend op de AFM-conclusies. De top noemt de kritiek in een reactie "bijzonder kwalijk en respectloos". In het verleden distantieerde Fidin zich van deze 'onderkant'. (De Telegraaf, pag. 19)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Donner laat pensioenstelsel doorlichten
(De Volkskrant, pag. 6)
 
Donner: pensioen mogelijk omlaag
(NRC Handelsblad, pag. 1)
 
Commissie onderzoekt beleid pensioenen
(Het Financieele Dagblad, pag. 3)
  
Bedrijf kan weg bij zijn pensioenfonds
(Het Financieele Dagblad, pag. 1)
 
Leaseplan begint spaarbank
(Het Parool, pag. 17, NRC Handelsblad, pag. 11, De Volkskrant, pag. 6)

Reageer op dit artikel