nieuws

Schikking Vie d’Or bindend

Archief

Het Amsterdamse gerechtshof heeft de zogeheten schikkingsovereenkomst met betrekking tot voormalig levensverzekeraar Vie d’Or verbindend verklaard.

 

Dit heeft tot gevolg dat de overeengekomen schaderegeling bindend is voor alle gedupeerde oud-polishouders, tenzij zij binnen drie maanden laten weten daaraan niet gebonden te willen zijn.

 

  &nbspVie d’Or, opgericht in 1985, ging in 1995 failliet. In 2008 heeft de stichting die de belangen van de circa 11.000 oud-polishouders behartigt, overeenstemming over een minnelijke regeling van de schade bereikt met de accountant (Deloitte & Touche) en de actuaris (Heijnis & Koelman) van Vie d’Or, De Nederlandsche Bank, de staat en het Verbond van Verzekeraars. Deze regeling is vastgelegd in een overeenkomst, die voorziet in de vorming van een fonds van ongeveer _ 45 mln waaruit aan gedupeerden schadevergoedingen zullen worden betaald.

 

  &nbspDNB heeft geen geld in het fonds gestort, maar zal de kosten vergoeden die de afgelopen veertien jaar zijn gemaakt door de stichting Vie d’Or, die de belangen van de polishouders behartigt. De polissen zijn in 1994 – na een juridisch goedgekeurde korting op de rechten – ondergebracht bij Twenteleven (nu Avéro Achmea). Vanuit dat fonds krijgen polishouders nu meer dan de helft terug van het bedrag waarvoor hun aanspraken indertijd zijn gekort.

 

  &nbspDe volledige tekst van de beschikking van het gerechtshof en meer informatie over de regeling is te vinden op de website van de Stichting Vie d’Or.

 

Reageer op dit artikel