nieuws

Ruim helft autoverzekeraars discrimineert nog senioren

Archief

Bij ruim de helft van de autoverzekeraars zijn 65-plussers niet welkom en slechts bij 24% van hen kunnen senioren terecht zonder het betalen van een hogere premie. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Verzekeringssite.nl onder 46 autoverzekeraars. Vorig jaar werden 65-plussers overigens nog bij tweederde van de autoverzekeraars geweigerd.

Ruim helft autoverzekeraars discrimineert nog senioren

De autoverzekeraars die in 2008 nog een leeftijdsgrens hanteerden, maar dit nu hebben aangepast, zijn: Bruns ten Brink (zonder premietoeslag) en FBTO (met premietoeslag). Daarnaast zijn er nieuwe labels van bestaande verzekeraars bijgekomen die geen leeftijdsgrens kennen: InShared (met premietoeslag), Onna-onna (zonder premietoeslag). De maatschappij die een jaar geleden nog wel iedereen accepteerde, maar nu gebruik maakt van een leeftijdsgrens: Verzekeruzelf.nl.
Van de 46 autoverzekeraars die Verzekeringssite.nl onderzocht, blijken momenteel 11 maatschappijen senioren te accepteren zonder een hogere premie te berekenen: ANWB, ASR, Bruns ten Brink, De Nationale Autoverzekering, Delta Lloyd, Kruidvat, Ohra, Onna-onna, Polis Direct, RVS en Unigarant.

Reageer op dit artikel