nieuws

Ruim helft autoverzekeraars discrimineert nog senioren

Archief

Bij ruim de helft van de autoverzekeraars zijn 65-plussers niet welkom en slechts bij 24% van hen kunnen senioren terecht zonder het betalen van een hogere premie.

 

Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Verzekeringssite.nl onder 46 autoverzekeraars. Vorig jaar werden 65-plussers overigens nog bij twee derde van de autoverzekeraars geweigerd.

 

  &nbspDe autoverzekeraars die in 2008 nog een leeftijdsgrens hanteerden, maar dit nu hebben aangepast, zijn: Bruns ten Brink (zonder premietoeslag) en FBTO (met premietoeslag).

 

  &nbspDaarnaast zijn er nieuwe labels van bestaande verzekeraars bijgekomen die geen leeftijdsgrens kennen: InShared (met premietoeslag), Onna-onna (zonder premietoeslag).

 

  &nbspDe maatschappij die een jaar geleden nog wel iedereen accepteerde, maar nu gebruik maakt van een leeftijdsgrens: Verzekeruzelf.nl.

 

Zonder toeslag

Van de 46 autoverzekeraars die Verzekeringssite.nl onderzocht, blijken momenteel elf maatschappijen senioren te accepteren zonder een hogere premie te berekenen: ANWB, ASR, Bruns ten Brink, De Nationale Autoverzekering, Delta Lloyd, Kruidvat, Ohra, Onna-onna, Polis Direct, RVS en Unigarant.

 

Reageer op dit artikel