nieuws

‘Ruim 1.500 bezwaarschriften tegen AFM-heffing’

Archief

Bij Federatie Fidin zijn tot dusver ruim 1.500 bezwaarschriften tegen de “buitensporige” stijging van de kostenheffingen van het toezicht in 2008 ontvangen. “De AFM heeft expliciet bij ons en de OVFD duidelijk gemaakt dat er geen relatie is tussen de bezwaarprocedure en het individuele toezicht op kantoren.”

Het intermediair dat nog niet gereageerd heeft, moet binnen zes weken na ontvangst van de heffingsnota bezwaar maken om aanspraak te maken op creditering, indien de procedure van Fidin en zusterorganisatie OVFD succes heeft.
De AFM verzendt komende maand de laatste nota's. Afhankelijk van de omvang en activiteiten van het kantoor zijn de kosten 33% tot 107% hoger dan het jaar ervoor. Alleen wanneer tijdig (binnen zes weken na ontvangst van de nota) bezwaar is gemaakt, heeft een kantoor recht op een eventuele korting op de nota bij een succesvolle procedure. De actie van Fidin en de OVFD loopt nog door tot ongeveer eind juli, maar niet langer dan zes weken na ontvangst van de laatste AFM-nota.

Reageer op dit artikel