nieuws

Rabobank somberder over verkoop woningen

Archief

De Rabobank is somberder geworden over de huizenmarkt. De economen van de bank verwachten nu net als de Vereniging van Nederlandse Makelaars dat de huizenprijzen dit jaar met 5% zullen dalen tegen een raming drie maanden geleden van 3,5%. Voor volgend jaar rekent de bank met een prijsdaling van 1%, zo blijkt uit het gisteren gepubliceerde Kwartaalbericht woningmarkt van de bank.

De bank wijst op het tanende consumentenvertrouwen. 'Dat staat onder druk en het risico bestaat dat dat nog verder daalt.' De vraag is ook hoe de gisteren gemelde sterker dan verwachte krimp van de Nederlandse economie – met 4,5% in het eerste kwartaal ten opzichte van dezelfde periode van 2008 op de woningprijzen zal doorwerken. 'Als er een effect is, dan indirect', zegt Martijn de Jong Tennekes van Rabobank. 'Gaat het om werkloosheid, dan worden daar nu door minister Van der Laan weer maatregelen voor getroffen, zoals het uitstel van betaling als mensen hun lasten op hun hypotheek niet meer kunnen betalen door plotselinge werkloosheid.'
(Het Financieele Dagblad, pag. 4)
 
Overige verzekeringsberichten vandaag in de media:
 
De tijd van de hoge spaarrentes is voorbij
(Het Parool, pag. 18)
 
Bos: banken zijn voorzichtiger en terughoudender met leningen
(De Volkskrant)
 
Hessels blies redding Fortis op
(NRC Handelsblad, pag. 13)
 
Regering VS geeft vier verzekeraars miljardensteun
(NRC Handelsblad, pag. 17)
 
Zwakker verzekeraars VS krijgen wel steun
(Het Financieele Dagblad, pag. 6)

Reageer op dit artikel