nieuws

Prestatieonderzoek eerder en ‘individueler’

Archief

De 2009-editie van het Prestatie Onderzoek – georganiseerd door DAK, NBVA en NVA – start al eind mei; de uitkomsten eind september gepresenteerd aan de verzekeraars. “De verbeterde individuele terugkoppeling levert het intermediair belangrijke feiten en cijfers op”, aldus de opdrachtgevers. Het onderzoek is vervroegd, zodat het intermediair de resultaten tijdig kan meewegen bij het maken van afspraken met verzekeraars. 

Prestatieonderzoek eerder en ‘individueler’

Vorig jaar zijn belangrijke vernieuwingen doorgevoerd in de onderzoeksopzet. Samen met GfK als nieuw onderzoekbureau is onder meer de tijd benodigd voor het invullen van de elektronische enquête aanzienlijk verkort en een individuele terugkoppeling ontwikkeld voor alle deelnemende intermediairs. Het intermediair kan daarmee in één oogopslag zien welke verzekeraars het beste presteren op de aspecten die het betreffende intermediair het belangrijkste vindt, afgezet tegen de scores van de aanbieders met wie hij nu zaken doet.
Om de praktische toepasbaarheid van die terugkoppeling te vergroten hebben DAK, NBVA en NVA ervoor gekozen om het onderzoek te vervroegen "en verder te investeren in deze terugkoppeling, zodat deze nog beter aansluit bij de wensen van het intermediair".

Reageer op dit artikel