nieuws

Paul Nouwen plotseling overleden

Archief

Voormalig verzekeringstopman Paul Nouwen (74) is begin vorige week door een hartaanval overleden.

 

Bij het grote publiek was Nouwen bekend als ‘mister ANWB’, binnen de assurantiebranche gold hij in de jaren tachtig als ‘mister Levensverzekering’.

 

  &nbspNouwen studeerde rechten in Leiden en trad daarna in dienst bij Nationale-Nederlanden. Daar was hij van 1959 tot 1987 directeur van het levenbedrijf. In die periode speelde hij een belangrijke rol als woordvoerder van de Nederlandse levensverzekeraars.

 

  &nbspPer 1 januari 1987 verliet Nouwen de bedrijfstak vanwege zijn benoeming tot hoofddirecteur van de ANWB, een functie die hij tot zijn pensioendatum op 1 augustus 1999 bekleedde. Daarna vervulde hij tal van nevenfuncties. Zo was Nouwen onder meer voorzitter van de Verbondscommissie Gedragscode Verzekeraars. Verder vervulde hij een reeks commissariaten, onder meer bij Robein Leven.

 

Reageer op dit artikel