nieuws

Paul Nouwen (74) overleden

Archief

Voormalig verzekeringstopman Paul Nouwen is maandag op 74-jarige leeftijd door een hartaanval overleden. Dat heeft zijn familie dinsdag bekendgemaakt. Bij het grote publiek was Nouwen bekend als ‘mister ANWB’, binnen de assurantiebranche gold hij in de jaren tachtig als ‘mister Levensverzekering’.

Paul Nouwen (74) overleden

Nouwen studeerde rechten in Leiden en trad daarna in dienst bij Nationale- Nederlanden. Daar was hij van 1959 tot 1987 directeur van het levenbedrijf. Per 1 januari 1987 verliet hij de bedrijfstak vanwege zijn benoeming tot hoofddirecteur van de ANWB, een functie die hij tot zijn pensioendatum op 1 augustus 1999 bekleedde. Daarna vervulde hij tal van nevenfuncties. Zo was Nouwen voorzitter van de Verbondscommissie Gedragscode Verzekeraars. Verder had hij een aantal commissariaten, waaronder bij Robein Leven.

Reageer op dit artikel