nieuws

Op Doorreis krijgt AFM-boete

Archief

Op Doorreis VOF in Enschede heeft van de AFM een bestuurlijke boete van € 6.000 gekregen omdat het bedrijf bemiddelt zonder vergunning. Blijkens de bedrijfsomschrijving in het handelsregister “het doen verzorgen van begrafenissen vanuit een bijbelse visie” is Op Doorreis ook een begrafenisverzorger.

Op Doorreis krijgt AFM-boete

Op Doorreis vroeg in maart 2007 een vergunning aan, maar trok die aanvraag drie maanden later weer in. In april 2008 stond echter op de website van Op Doorreis te lezen dat het bedrijf een begrafeniskostenverzekering kan verzorgen, aldus de AFM.
Het bedrijf meldde de toezichthouder vervolgens schriftelijk dat zij weliswaar tussen 1 januari 2006 en juli 2007 provisie ontvingen van de verzekeraar, maar dat de bemiddeling voor de totale portefeuille van 1.062 polissen vervolgens was gestald bij een ander assurantiekantoor.
De toezichthouder vond echter bewezen dat Op Doorreis tussen 1 januari 2007 en mei 2008 zonder vergunning heeft bemiddeld in levensverzekeringen. De gangbare boete van € 96.000 is gematigd naar € 6.000 omdat er naar de mening van de AFM geen klanten zijn benadeeld en omdat Op Doorreis goed heeft meegewerkt. Daarbij speelt ook mee dat het bedrijf een negatief eigen vermogen heeft.

Reageer op dit artikel