nieuws

Ook Allianz en Cardif gaan compenseren

Archief

Allianz en Cardif gaan houders van een beleggingsverzekering een compensatievoorstel doen voor te veel in rekening gebrachte kosten. Die voorstellen zijn afgestemd met ombudsman Wabeke.

 

Er is geen sprake van een overeenkomst met de stichtingen Verliespolis en Woekerpolis Claim, zoals eerder door Delta Lloyd, NN, ASR en Reaal gesloten. Beide maatschappijen horen bij de kleinere verzekeraars die eerder dit jaar een voorstel ter beoordeling hebben ingediend bij Wabeke. Die heeft de regelingen van Generali en De Goudse, met een marktaandeel in periodieke premies van respectievelijk 1,7% en 2%, al goedgekeurd.

 

  &nbspAllianz meldde eerder 175.000 polissen in portefeuille te hebben (marktaandeel 2,5%); op basis van periodieke premie-inkomsten uit beleggingsverzekeringen komt het concern inclusief Universal Leven uit op 3,7%: evenveel als Delta Lloyd. Cardif is een stuk kleiner: de BNP Paribas-dochter meldt een portefeuilleomvang van 10.000 polissen.

 

  &nbspDetails van de regeling willen Allianz en Cardif niet geven. "Er zijn nog wat juridische dingen die we moeten afstemmen met de ombudsman", laat een woordvoerder van Allianz weten.

 

Reageer op dit artikel